Alianța trece, promisiunile rămân

În urmă cu exact doi ani, Uniunea Social Liberală (USL) câștiga alegerile locale. Au fost primele alegeri la care PSD și PNL au participat împreună. A fost o victorie zdrobitoare împotriva oamenilor președintelui Traian Băsescu, care nu au mai reușit să obțină decât două mandate de președinte de consiliul județean. Uniunea Social Liberală a câştigat în iunie 2012, aproape 90 la sută dintre mandatele de preşedinte de Consilii Judeţene. Un singur candidat PSD a fost învins, la Arad. Faţă de alegerile din 2008, PDL a suferit o înfrîngere usturătoare. Democrat-liberalii au pierdut 12 din cele 14 posturi de preşedinte de Consiliu Judeţean. În schimb, liberalii au beneficiat de pe urma alianţei cu PSD. La alegerile din 2008, PNL a obţinut doar cinci funcţii de preşedinte de consiliu judeţean, iar în 2012, sub umbrela USL, au sărit la 13. UDMR a pierdut jumătate dintre funcţii, numărul scăzând de la patru la două. Nici la alegerile pentru primării, PDL, partidul lui Băsescu la vremea aceea, nu a stat mai bine. A mai câştigat doar zece oraşe reşedinţă de judeţ. Majoritatea alegătorilor au mizat pe USL, PSD câştigând 18 primării de mari oraşe, iar PNL nouă.
După doi ani USL nu mai există. Iar liberalii pregătesc constituirea de noi majorităţi locale împreună cu PDL. Se pregătește chiar o fuziune între cele două partide de dreapte pentru a evita o înfrângere dureroasă la alegerile prezidențiale. Pe cetățeanul simplu nu-l interesează noile jocuri politice, ci că a votat o promisiune, pentru a nu știu câta oară, care nu a fost îndeplinită. Cele un milion de noi locuri de muncă promise de USL sunt istorie. Birocrația și fiscalitatea ridicată împovărează în continuare micii întreprinzători. TVA-ul nu a revenit la 19 la sută, de la 24 la sută, nivel ridicat de Guvernul Boc în 2010. ”În următoare zi după ce vom ajunge la guvernare vom anula toate legile guvernului Boc!”, se băteau în piept Crin și Ponta. Nu au anulat nicio lege pe care, opozanți fiind, o huleau. Pensiile au fost majorate de curând datorită legii aprobate pe șest, în vremea Robertei Anastase. Când s-au lăudat cu majorarea au omis să precizeze și acest mic amănunt. Dar, pentru ei, e normal să uite. Chiar și de cei care i-au ales.

One Thought to “Alianța trece, promisiunile rămân”

  1. zalaucu

    paule,din pacate a fost o victorie zdrobitoare a romanilor contra romanilor,iar teapa au luat o cei ce au votat usl.ai uitat de taxe si impozite, de pretu la petroliere…etc. etc.

Leave a Comment